Bővebb információk

Fokozott kényelem!

Csökkenő energiaszámlák! 

Környezetvédelem!


Hogyan tehetjük otthonunkat komfortosabbá, miközben csökkennek az energia számláink, és még a környezetünket is óvjuk?

Már biztosan Önnel is előfordult, hogy vonakodva nyitott ki egy-egy közüzemi szolgáltatótól származó számlalevelet tartalmazó borítékot. Mindannyian ismerjük azt a szorongó érzést, ami a számlák érkezésekor a hatalmába kerít: Vajon ezúttal mennyi lesz? Több vagy esetleg kevesebb, mint az előző hónapban?


Ugye milyen csodálatos lenne, ha kiszámíthatóbbak lennének a rezsi költségek, és a családi kassza sem szenvedne túl nagy csorbát a kifizetésüket követően? Ráadásul mindez elérhető lenne anélkül, hogy a várható költségcsökkenés összegének többszörösét előbb komolyabb beruházásokra költenénk? Létezik egy olyan szolgáltatás, melynek segítségével mindez elérhető közelségbe kerülhet.


Gondoljuk csak át! Autóvásárláskor például a vásárló számára az egyik fő szempont általában a fogyasztás, hiszen különösen a mai üzemanyag árak mellett egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit kell költenünk az utazásra a mindennapokban. Ugyanez a helyzet a háztartási gépeknél is, melyekhez minden esetben kapunk tájékoztatót arról, hogy milyen energiaosztályba sorolják őket, tehát mennyire energiatakarékosak. Ezzel szemben, a fentiekhez képest nagy értékkel bíró ingatlanokról még csak hasonló információt sem kapunk! Pedig egy lakás energiafelhasználása nem csak lakásvásárláskor lehet lényeges, hanem akkor is, ha minél több energiát szeretnénk megtakarítani ott, ahol élünk, hiszen ez jelentős pénz megtakarítással is jár.


Igen ám, de honnan tudhatjuk meg, hogy milyen a lakásunk energiafelhasználása? Hogyan deríthetjük ki, hogy milyen változtatásokra lehet szükség egy komfortosabb, energiatakarékosabb otthon megvalósításához?


A megoldás a lakás-zöldkártya vagy más néven energiatanúsítvány. Ez egy olyan dokumentum, melynek segítségével megtudhatjuk, hogy hol szökik el a legtöbb energia az otthonunkból, illetve, hogy konkrétan milyen változtatásokat kell alkalmazni a gyenge pontok megerősítéséhez.
Az energia megtakarításához tippeket itt talál!